ClinApp

Μια από τις σημαντικότερες διαστάσεις της ικανοποίησης των ασθενών στο χώρο της υγείας, βάσει γενικών ορισμών, είναι αυτή της προσβασιμότητας. Η προσβασιμότητα αποτελείται από ένα σύνολο παραγόντων που επηρεάζουν την προσπάθεια και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ένας ασθενής προκειμένου να λάβει τις υπηρεσίες υγείας από κάποιο φορέα. Ορισμένοι από τους σημαντικότερους παράγοντες της παραπάνω διάστασης είναι ο χρόνος αναμονής, η ευκολία επικοινωνίας και οριστικοποίησης ενός ραντεβού, η ευκολία προσέγγισης ενός ιατρείου, κ.λπ.

Μέσω του συστήματος ClinApp, οι ασθενείς θα μπορούν να προγραμματίσουν τα επερχόμενα ραντεβού τους με τον επιθυμητό φορέα γρηγορότερα και ευκολότερα, μέσα από μια εύχρηστη εφαρμογή. Έπειτα από την οριστικοποίηση του ραντεβού, ο ασθενής θα είναι σε θέση να συνομιλήσει με ένα έξυπνο και πλήρως αυτοματοποιημένου διαλογικού πράκτορα λογισμικού, ο οποίος λαμβάνοντας το ρόλο του ιατρού, θα θέτει στον ασθενή κατάλληλες ερωτήσεις σχετικά με την πορεία της νόσου. Οι απαντήσεις του ασθενή (γραπτές και φωνητικές) θα συλλέγονται, θα επεξεργάζονται και θα παρουσιάζονται κατάλληλα στον θεράποντα ιατρό πριν από την πραγματοποίηση του ραντεβού με τον ασθενή.

Το έργο ClinApp υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (B’ Κύκλος) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Έναρξη: 12 Μαΐου 2020

Λήξη: 11 Αυγούστου 2023

QualLiSID

Στο έργο συμμετέχουν:

- Το Τμήμα Ιατρικήςτου Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

- Η ComputerCenter Λαγάκης, με έδρα τη Δράμα, η οποία δραστηριοποιείται για πάνω από 30 χρόνια στο χώρο της πληροφορικής και του software.

- Το Εργαστήριο Επιστήμης Δεδομένων Ιστού (Datalab) του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

- Η GEOSENSE Ι.Κ.Ε., με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Γεωπληροφορικής και την τεχνολογία των Drones