SP 60
mainProductImage

SP 60

Δέκτης πολλαπλών συχνοτήτων που χρησιμοποιεί τεχνολογία της Ashtech του Trimble Navigation group, διαθέτει board με 240 κανάλια και αξιοποιεί ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, QZSS και SBAS (EGNOS για την Ευρώπη), παρέχοντας τον ταχύτερο και σταθερότερο RTK εντοπισμό ακρίβειας εκατοστού, όντας ο πρώτος και μοναδικός GNSS Centric δέκτης της αγοράς.

Περιγραφή

O δέκτης SP60 αποτελεί τον νεό υψηλών προδιαγραφών GNSS δέκτη της Spectra Precision.

Προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία επιλογών καλύπτοντας οποιαδήποτε τοπογραφική ανάγκη από post processing, μέτρηση RTK base και rover μέσω UHF ή τη μοναδική τεχνική base και rover Long Range Bluetooth έως τις εξελιγμένες RTK και RTX rover επιλογές.

 
Z-Blade Technology - GNSS Centric Technology
 

Διαθέτει την αξεπέραστη τεχνολογία Z-Blade η οποία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα σήματα που προέρχονται από διαφορετικά GNSS συστήματα (GNSS centric)
Η Z-Blade τεχνολογία χρησιμοποιεί κατά το βέλτιστο τρόπο τα δορυφορικά σήματα, εκμεταλλευόμενη κάθε GNSS σύστημα, ώστε να παρέχει γρήγορο και σταθερό RTK εντοπισμό, ακόμα και όταν η GPS κάλυψη είναι ανεπαρκής, όπως κάτω από πολύ πυκνά φυλλώματα ή πυκνό αστικό ιστό.
Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους GNSS δέκτες οι οποίοι χρησιμοποιούν το σύστημα GPS κατά προτεραιότητα σε σχέση με τα άλλα δορυφορικά συστήματα, ο SP60 υπολογίζει και διατηρεί ακριβή εντοπισμό, χωρίς την ανάγκη λήψης σημάτων από κατ’ ελάχιστον 4 ή 5 GPS δορυφόρους.

Η Z-Blade GNSS Centric τεχνολογία διαχειρίζεται εξίσου όλα τα διαθέσιμα δορυφορικά σήματα και στη συνέχεια τα συνδυάζει για βέλτιστες επιδόσεις.

 
 
Νέα πρωτοποριακή τεχνολογία RTX

Διαθέτει τη δυνατότητα λήψης δορυφορικού σήματος L-band (AeroAntenna)  για να υποστηρίξει την πρωτοποριακή υπηρεσία RTXμε σκοπό τη χρήση του δέκτη στις περιοχές που δεν υπάρχει καθόλου σήμα κινητής τηλεφωνίας και με τελική οριζοντιογραφική  ακρίβεια μόλις 4cm!
 
Ο δέκτης SP60 παρέχει τις πλέον αξιόπιστες μετρήσεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και σε οποιoδήποτε σημείο στον πλανήτη!

Επικοινωνία μεταξύ των δεκτών με Bluetooth για RTK εφαρμογές 

Το SP60 ενσωματώνει πανίσχυρες Long Range Bluetooth δυνατότητες ανοίγοντας νέους δρόμους στις τοπογραφικές μετρήσεις! Με τηνασύρματη Bluetooth σύνδεση μεταξύ των δεκτών ώς εναλλακτική radio επικοινωνία μπορείτε να μετρήσετε με base και rover διάταξη για εκατοντάδες μέτρα απόστασης κάνοντας αυτήν την επιλογή ιδανική για μικρές τοπογραφικές εργασίες. Είναι ακόμα ευκολότερη μέθοδος από την σύνδεση μέσω UHF radio και δεν απαιτείται καμία άδεια για τη χρήση της.

 
Επικοινωνία μεταξύ των δεκτών με UHF

 

Ο SP60 διαθέτει υψηλής απόδοσης εσωτερικόXDL UHF modem με ισχύ 2της Pacific Crest του Trimble Navigation groupΟι δέκτες SP60 διατίθενται σε εκδόσεις με ή χωρίς το εσωτερικό XDLUHF, το οποίο τοποθετείται στον δέκτη από τον χρήστη κατ’ επιλογή.

To XDL UHFmodem εξασφαλίζει μετάδοση δεδομένων σε μεγάλη δραστική εμβέλεια (μεγαλύτερη από 40Km σε οπτική επαφή). 

 

 

 

Η πατενταρισμένη κεραία UHF, τοποθετημένη  μέσα στην fiberglass υποδοχή, επεκτείνει κατα πολύ την RTK εμβέλεια μέσω radio, μειώνει τιςπαρεμβολές και προστατεύει την ίδια στιγμή. Όλες αυτες οι προσθήκες κάνουν το design του SP60GNSS δέκτη μοναδικό.

 

 

Έχει πολλά στάδια αναβαθμίσεων ξεκινώντας από την L1 GPS (RTK & post processing) επιλογή εώς την δύο συχνοτήτων GNSS RTK δέκτη.

Συνδέσεις

Ο δέκτης διαθέτει τις εξής θύρες:
§  Σειριακή θύρα RS-232.
§  USB 2.0/UART θύρα
§  Wireless(Bluetooth2.1 class2 + EDR)
§  Long range Bluetooth

 

‘Eχει πλήρη υποστήριξη στα εξής πρωτόκολλα και format:
§  CMRxCMRCMR+,RTCM2.x,RTCM3.0, RTCM 3.1, RTCM 3.2 (συμπ.MSM)
§  NTRIP και Direct‑IP
§  Network RTK με όλες τις τεχνικές του HEPOS – VRS, FKP & MAC. 

Μπορείτε να χρησιμοποίησετε τα λογισμικά πεδίουSpectra Precision Survey Pro και FAST Survey, για απλότητα αλλά ταυτόχρονα πανίσχυρο GNSS workflow!

 

Τεχνικές Προδιαγραφές

Δορυφορικά Συστήματα GPS/GLONASS/BEIDOU/GALILEO/QZSS/SBAS
Συχνότητες L1/L2/ GLONASS L3
Κανάλια 240
Ρυθμός Ανανέωσης 0.1 sec
Φορμά Δεδομένων ATOM, CMR, CMR+, RTCM 2.1, 2.3, 3.0, 3.1 and 3.2
Εξοδος Πρωτογενών Δεδομένων ΝΑΙ
Ακρίβεια Πραγματικού Χρόνου - RTK mode (HRMS) 8 mm
Ακρίβεια Πραγματικού Χρόνου - DGPS mode (HRMS) < 25 cm
Ακρίβεια Πραγματικού Χρόνου - SBAS mode (HRMS) < 50 cm
Ακρίβεια Μετέπειτα Επεξεργασίας 0.3 cm + 0.5 ppm
Χρόνος μέχρι το 1ο FIX 2 sec
Εύρος Αρχικοποίησης > 40 km
Επικοινωνία Bluetooth 2.1, Long range
Διαστάσεις Δέκτη 21x21x7 cm
Βάρος 0.930 kg
Οθόνη ΟΧΙ
Μνήμη 256 MB
Θερμοκρασία Λειτουργίας -40°C έως 65°C
Αδιάβροχο IP67
Αντοχή Κραδασμών ETS300 019 & MIL-STD-810F
Μπαταρία 2600 mAh Li-Ion / ~8 hr
Τύπος Κεραίας Εσωτερική
Firmware Options ΝΑΙ
Software Options ΝΑΙ
 

 

 

Ζητείστε περισσότερες πληροφορίες:

information