QuaLiSID

Τα άτομα με Νοητική Αναπηρία (ΝΑ) αντιμετωπίζουν συνεχή προβλήματα στην καθημερινή τους διαβίωση όσον αφορά τις ανάγκες, τις δραστηριότητες, την επικοινωνία τους και γενικότερα στην αλληλεπίδραση με το περιβάλλον τους. Στόχος του έργου QuaLiSID αποτελεί η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων δυνατοτήτων, μέσα από την ανάπτυξη κατάλληλου διαδραστικού συστήματος για την υποστήριξη των ατόμων αυτών. Το ολοκληρωμένο σύστημα θα παρέχει διάφορα ερεθίσματα, θα διευκολύνει την ενημέρωση, θα εξυπηρετεί τη διασκέδαση, τη δημιουργική ενασχόληση και την εκπαίδευση μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων εκμάθησης, και από την άλλη πλευρά θα καλύπτει και την αναγνώριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μαζί με τις ανάλογες ειδοποιήσεις προς τα αρμόδια πρόσωπα. Το σύστημα θα αξιοποιεί το διαδίκτυο ενσωματώνοντας πολλαπλές και διαφορετικού είδους λειτουργίες με αναμενόμενο αποτέλεσμα να προσφέρει μία λύση οικονομικά προσιτή, απλή στη χρήση και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ατόμων-χρηστών.

Το έργο με τίτλο «Σύστημα Υποστήριξης Ποιότητας Ζωής για Άτομα με Νοητική Αναπηρία» και ακρωνύμιο QuaLiSID υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (B’ Κύκλος) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Έναρξη: 28 Ιουλίου 2020

Λήξη:   27 Αυγούστου 2023

QualLiSID

 

 

Στο έργο συμμετέχουν:

- Το Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Σήματος και Εικόνας (DISPLAY) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

- Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του  Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)

- Η GEOSENSE Ι.Κ.Ε., με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία των Drones