13.02.2020

Η GeoSense στο Digital Analytics Meetup #22 με θέμα τη Γεωργία Ακριβείας

Στο Digital Analytics Meetup #22 με θέμα την Γεωργία ακριβείας θα βρεθεί ως κεντρικός ομιλητής ο CTO της GeoSense, κ. Βασίλης Πολύχρονος, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:30, στον γνωστό χώρο του OK!Thess.

Στο Digital Analytics Meetup #22, ο κ. Πολύχρονος θα παρουσιάζει το θέμα: Drones Impact στο τομέα της Γεωργίας Ακριβείας.

Συγκεκριμένα, ο κ Πολύχρονος θα παρουσιάσει πώς η σύγχρονη τεχνολογία των ΣμηΕΑ (drones) και των ειδικών καμερών εμπλουτίζει τις διαδικασίες παραγωγής με κρίσιμες πληροφορίες που υποστηρίζουν τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την κοστολόγηση και την παραγωγή. Με την αρωγή τους, το εμπειρικό μοντέλο λήψης αποφάσεων μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο και τεκμηριωμένο που μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την αποτελεσματικότητα κάθε παραγωγικής δράσης.
Στόχος τους, η γρήγορη και αντικειμενική επιθεώρηση της παραγωγής, ο εντοπισμός προβλημάτων, η χαρτογράφηση τους σε όρους έκτασης και έντασης και η παραγωγή ζωνών διαχείρισης.
Τα αναμενόμενα οφέλη πολλαπλά και ενδεικτικά αναφέρονται η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση της απόδοσης των εισροών η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων.

Μαζί μας, με μεγάλη μας χαρά θα βρίσκεται ο συνεργάτης μας  κ. Αριστόδημος Ζαμίδης, Founder & CEO της Tractor GPS – Founder & CEO, ο οποίος θα παρουσιάσει In Field Solutions στο τομέα της Γεωργίας Ακριβείας. 

Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει βασικά εργαλεία συλλογής δεδομένων από τον αγρό, όπως αγρομετεωρολογικοί σταθμοί, αισθητήρες και συστήματα πρόωρης πρόγνωσης εντοπισμού εχθρών καλλιέργειας. Ο  συνδυασμός των εξαγόμενων δεδομένων, η σύνθεση με τα εναέρια δεδομένα και η αξιοποίηση όλων αυτών για την παροχή υπηρεσιών “Γεωργίας Ακριβείας” με σκοπό την  βελτίωση των αγροτικών εργασιών για εξοικονόμηση πόρων από τις αγροτικές εφαρμογές.

 Οι δύο πρωτοπόρες εταιρίες της πόλης μας, με πολυετή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις ανάγκες της γεωργίας ακριβείας, στον τομέα της ανάλυσης ψηφιακών πληροφοριών (digital analytics), ενώ οι αξιότιμοι κκ. Πολύχρονος και Ζαμίδης είναι τα κατάλληλα πρόσωπα για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση σχετικά με την Γεωργία Ακριβείας και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε αυτό τον τομέα.

 

Περισσότερες πληροφορίες, θα βρείτε εδώ

 

 

 

 

 * για επιστροφή στην ενότητα "Νέα - Ανακοινώσεις" πατήστε εδώ