26.02.2016

Geosense white paper: Εναέρια θερμογράφηση με χρήση Drone για την επιθεώρηση Φ/Β πάρκου και σύγκριση των αποτελεσμάτων με επίγεια θερμογράφηση του.

Περίληψη

Οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πλαισίων αναμφίβολα έχουν αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο επικερδείς επιχείρηση στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Στο καλύτερο της γνώσης μας, όχι μόνο υπάρχει μια ισχυρή αναγκαιότητα για την εφαρμογή  θερμογραφικών ελέγχων, αλλά και μια πραγματικότητα δεδομένο του γεγονότος ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εγκαταστάσεων σήμερα πλησιάζουν το μισό της διάρκειας ζωής τους.

Το πεδίο εφαρμογής της μελέτης αναφέρεται στα αποτελέσματα της εναέριας θερμογραφίας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου και την σύγκριση των αποτελεσμάτων με επίγεια θερμογράφηση του. Για τους σκοπούς της παρούσας μελέτης χρησιμοποιήθηκε ο ακόλουθος εξοπλισμός: eBee drone από την senseFly, thermoMAP sensor από την senseFly, το λογισμικό φωτογραμμετρικής επεξεργασίας των εικόνων Pix4D Mapper Pro, και η θερμοκάμερα Flir T400 για επιθεώρηση στο έδαφος.

- Για να δείτε το πλήρες κείμενο πατήστε εδώ

- Πληροφορίες για το eBee εδώ

- Πληροφορίες για το λογισμικό Pix4D Mapper Pro εδώ

* για επιστροφή στην ενότητα "Νέα - Ανακοινώσεις" πατήστε εδώ