04.02.2018

Η συμβολή των drones σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης

του Βασίλη Πολύχρονου, CTO της GeoSense

Διαβάστε πώς ακριβώς τα drones έρχονται να δώσουν αποτελεσματικές και ασφαλείς λύσεις, αναλαμβάνοντας πολλαπλούς ρόλους, σε επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων, μεγάλη συμμετοχή έμψυχου υλικού και υψηλά κόστη, ενώ πολλές φορές εμπεριέχουν κινδύνους για τις ανθρώπινες δυνάμεις που επιχειρούν!

Απόσπασμα από την zougla.gr:

Η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών έχει προσφέρει στην υπηρεσία του ανθρώπου δεκάδες τεχνολογικά εργαλεία, αποτέλεσμα των οποίων είναι ένας πολυεπίπεδος μετασχηματισμός του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε και ζούμε. Ένα από τα τεχνολογικά αυτά επιτεύγματα είναι και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Η δεκαετία του ’90 σηματοδοτεί την ευρεία χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του πολέμου του Περσικού κόλπου. Από τότε μέχρι σήμερα, η τεχνολογική εξέλιξη των drones έφερε στο προσκήνιο, πέραν της στρατιωτικής, και την πολιτική χρήση. Ενδεικτικά αναφέρονται τομείς δράσης όπως η ψυχαγωγία, οι εναέριες βιντεολήψεις και φωτογραφήσεις, η φωτογραμμετρία, η τηλεπισκόπηση, η γεωργία ακριβείας, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων φαινομένων κλπ...."


Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο στο Zougla.gr!
Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο στο Idrones.gr!

 

* για επιστροφή στην ενότητα "Νέα - Ανακοινώσεις" πατήστε εδώ