06.09.2019

Η GeoSense αρωγός στην προσπάθεια του δήμου Ωραιοκάστρου να σώσει το περιαστικό άλσος πεύκων

Σειρά πτήσεων εκτέλεσε τον περασμένο Ιούλιο η GeoSense στο περιαστικό άλσος πεύκων του Δήμου Ωραιοκάστρου σε μια προσπάθεια του δήμου να σώσει το περιαστικό άλσος πεύκων από το φλοιοφάγο έντομο με την επιστημονική ονομασία Tomicus piniperda.

 Η GeoSense, πάντα πιστή και συνεπής σε κάθε κοινωνικό έργο και κάθε προσπάθεια κοινωνικής ευαισθητοποίησης, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Ωραιοκάστρου να σώσει το περιαστικό άλσος πεύκων, ανάσα δροσιάς και πηγή οξυγόνου για την περιοχή και όχι μόνο, συλλέγοντας πολυφασματικά τηλεπισκοπικά δεδομένα με στόχο την καταγραφή και τον εντοπισμό των περιοχών με εντονότερο πρόβλημα προσβολής από το φλοιοφάγο έντομο Tomicus piniperda, γνωστό και ως έντομο φονιάς των πεύκων.

 

 

Ο CEO της GeoSense, κ. Δημήτρης Ράμναλης με την επιστημονική ομάδα της εταιρίας παρέδωσε όλα τα δεδομένα στη δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες διάσωσης των πεύκων του άλσους της περιοχής, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

 Οι εναέριες πτήσεις στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν με το ΣμηΕΑ eBee X της Ελβετικής senseFly, το οποίο εφοδιάστηκε για την συγκεκριμένη περίπτωση με την πολυφασματική κάμερα Parrot Sequoia, αποφέροντας τα επιθυμητά αποτελέσματα σε διάστημα μερικών μόνο ωρών.

Στη συνέχεια, η ομάδα της GeoSense, επιθυμώντας να δώσει απτά αποτελέσματα στον Δήμο Ωραιοκάστρου, επεξεργάστηκε τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, αξιοποιώντας το ειδικό φωτογραμμερικό λογισμικό της Pix4D, Pix4D Fields.

 

 

 

 

 

 

Η GeoSense, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσει να προσφέρει έμπρακτα κάθε υποστήριξη σε κάθε κοινωνική ανάγκη και κάθε προσπάθεια κοινωνικής ευαισθητοποίησης!   

 

 

 

 * για επιστροφή στην ενότητα "Νέα - Ανακοινώσεις" πατήστε εδώ