13.02.2020

Η GeoSense στο Digital Analytics Meetup #22 με θέμα τη Γεωργία Ακριβείας

Στο Digital Analytics Meetup #22 με θέμα την Γεωργία ακριβείας βρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής ο CTO της GeoSense, κ. Βασίλης Πολύχρονος, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:30, στον γνωστό χώρο του OK!Thess.

 

Στο Digital Analytics Meetup #22, ο κ. Πολύχρονος παρουσίασε το θέμα: Drones Impact στο τομέα της Γεωργίας Ακριβείας.

Συγκεκριμένα, ο κ Πολύχρονος παρουσίασε πώς η σύγχρονη τεχνολογία των ΣμηΕΑ (drones) και των ειδικών καμερών εμπλουτίζει τις διαδικασίες παραγωγής με κρίσιμες πληροφορίες που υποστηρίζουν τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την κοστολόγηση και την παραγωγή. Με την αρωγή τους, το εμπειρικό μοντέλο λήψης αποφάσεων μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο και τεκμηριωμένο που μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την αποτελεσματικότητα κάθε παραγωγικής δράσης.
Στόχος τους, η γρήγορη και αντικειμενική επιθεώρηση της παραγωγής, ο εντοπισμός προβλημάτων, η χαρτογράφηση τους σε όρους έκτασης και έντασης και η παραγωγή ζωνών διαχείρισης.
Τα αναμενόμενα οφέλη πολλαπλά και ενδεικτικά αναφέρονται η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση της απόδοσης των εισροών η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων.

Η ομιλία του κ. Πολύχρονου προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού, κάνοντας πολλές ερωτήσεις στον ομιλητή, ενώ παράλληλε έδωσε το κίνητρο να αναπτυχθεί ένας όμορφος και  εποικοδομητικός διάλογος με το κοινό, το οποίο τοποθετήθηκε σε πολλά θέματα της παρουσίασης. Η θέρμη αυτή του κοινού έδωσε την αφορμή να εξελιχθεί η παρουσίαση σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, που συνεχίστηκε στο έλος της παρουσίασης με πολύ περισσότερες ερωτήσεις.

 

Μαζί μας, με μεγάλη μας χαρά βρέθηκε ο συνεργάτης μας  κ. Αριστόδημος Ζαμίδης, Founder & CEO της Tractor GPS – Founder & CEO, ο οποίος παρουσίασε In Field Solutions στο τομέα της Γεωργίας Ακριβείας. 

Συγκεκριμένα, παρουσίασε βασικά εργαλεία συλλογής δεδομένων από τον αγρό, όπως αγρομετεωρολογικοί σταθμοί, αισθητήρες και συστήματα πρόωρης πρόγνωσης εντοπισμού εχθρών καλλιέργειας. Ο  συνδυασμός των εξαγόμενων δεδομένων, η σύνθεση με τα εναέρια δεδομένα και η αξιοποίηση όλων αυτών για την παροχή υπηρεσιών “Γεωργίας Ακριβείας” με σκοπό την  βελτίωση των αγροτικών εργασιών για εξοικονόμηση πόρων από τις αγροτικές εφαρμογές.

Οι δύο πρωτοπόρες εταιρίες της πόλης μας, με πολυετή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, παρουσίασαν αναλυτικά τις ανάγκες της γεωργίας ακριβείας, στον τομέα της ανάλυσης ψηφιακών πληροφοριών (digital analytics), ενώ οι αξιότιμοι κκ. Πολύχρονος και Ζαμίδης είναι τα κατάλληλα πρόσωπα για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση σχετικά με την Γεωργία Ακριβείας και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε αυτό τον τομέα.

Ευχαριστούμε θερμά την διοργάνωση του Digital Analytics Meetup, τόσο για την εξαιρετική οργάνωση όλων των πρακτικών θεμάτων έγκαιρα και αποτελεσματικά, όσο και για το ενδιαφέρον να συνεχίσουμε την άκρως αυτή πετυχημένη παρουσίαση με άλλες αντίστοιχες ομιλίες στο μέλλον.

Η παρουσία της GeoSense σε μια τέτοια διοργάνωση ήταν, όχι μόνο μεγάλη μας τιμή, αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία να βάλουμε ακόμα μια φορά ένα ακόμα λιθαράκι στην εκπαίδευση του κοινού στην μελέτη και αξιοποίηση δεδομένων, τόσο ευαίσθητα και τόσο αναγκαία σε έναν χώρο όπως αυτός της Γεωργίας Ακριβείας! 

Ευχαριστούμε! Συνεχίζουμε!

 

Περισσότερες πληροφορίες, θα βρείτε εδώ

 

 

 

 

 * για επιστροφή στην ενότητα "Νέα - Ανακοινώσεις" πατήστε εδώ