FARO Focus S series
mainProductImage

FARO Focus S series

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στο χώρο των τρισδιάστατων laser σαρωτών, μετά την επανάσταση που έφερε ο Focus 3D, η FARO παρουσιάζει τους νέους τρισδιάστατους laser σαρωτές FOCUS S Series 70-150-350 που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για εφαρμογές εξωτερικού χώρου με προστασία σε νερό και σκόνη σύμφωνα με το πρότυπο ΙΡ54.

Περιγραφή


 

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στο χώρο των τρισδιάστατων laser σαρωτών, μετά την επανάσταση που έφερε ο Focus3D, η FARO παρουσιάζει τους νέους τρισδιάστατους laser σαρωτές FOCUSS series 70-150-350 που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για εφαρμογές εξωτερικού χώρου με προστασία σε νερό και σκόνη σύμφωνα με το πρότυπο ΙΡ54. Το θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας των σαρωτών είναι  -20° - +55°C για να καλύπτει κάθε εφαρμογή.

Διατηρώντας το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος και βάρος, οι FOCUSS  προσφέρουν μεγάλη εμβέλεια, υψηλή ποιότητα δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις με ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου, η δυνατότητα εντοπισμού θέσης χάρη στον ενσωματωμένο GPS δέκτη και τη δυνατότητα να εκτέλεσης σάρωσης ακόμη και σε έντονο ηλιακό φως.

Τοπογραφία:

Σάρωση μεγάλων ή μακρινών αντικειμένων: Χάρη στη μεγάλη εμβέλεια των FOCUSS series 70-150-350, όλων των ειδών τα ψηλά, επιμήκη ή δυσπρόσιτα αντικείμενα μπορούν να σαρωθούν εύκολα και να μελετηθούν.
Επίβλεψη έργου: Όποτε υπάρχουν ανασκαφές, γέφυρες, πύργοι, ορυχεία, δρόμοι, σιδηρόδρομοι, δεξαμενές, αγωγοί που θα κατασκευαστούν, υπάρχει ανάγκη για στενή παρακολούθηση των επιμέρους φάσεων του έργου ώστε να ανταποκρίνεται στις τεθείσες προδιαγραφές.
Παρακολούθηση Μικρομετακινήσεων: Προσδιορισμός του εάν μια δομή ή ένα αντικείμενο αλλάζει σχήμα ή θέση. Προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
Υπολογισμός μεγάλων όγκων: Κατά τη μέτρηση υλικών σε σωρούς, π.χ. σε φορτηγίδες, σιλό ή αποθήκες, σημαντικός είναι ο προσδιορισμός μεγάλων όγκων σε τακτική βάση. Η laser σάρωση επιτρέπει γρήγορους, ακριβείς και αξιόπιστους υπολογισμούς διαστάσεων.
Ποιοτικός έλεγχος: Η ακριβής σάρωση με λέιζερ εξασφαλίζει ότι η τελική as-built κατάσταση ταιριάζει με αυτή της μελέτης και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση πιθανών προβλημάτων.

Αρχιτεκτονκή και κατασκευή:

Έλεγχος Ανασκαφών: Απλός και ακριβής έλεγχος του όγκου και των διαστάσεων
Έλεγχος Παραμορφώσεων: Τεκμηρίωση της εξέλιξης της παραμόρφωσης και των επιμετρήσεων
Επιθεώρηση Προσόψεων: 3D επιθεώρηση του κελύφους κτιρίου και των λοιπών εξαρτημάτων πριν από την τελική συναρμολόγηση
Ανάλυση δομής και συντήρηση: Ταχύς και οικονομικά αποτελεσματικός έλεγχος της συγκεκριμένης φέρουσας ικανότητας των υποστηρικτικών δομών, καθώς και της φθοράς
Έλεγχος Εξαρτημάτων ελεύθερης μορφής: Ακριβής διαστασιολόγηση σύνθετων εξαρτημάτων μη τυποποιημένου σχήματος
Δομημένο περιβάλλον: Ακριβής γεωμετρική καταγραφή των υφιστάμενων ιδιοκτησιών ως βάση για τροποποιήσεις ή επεκτάσεις
Παρακολούθηση της προόδου κατασκευής: Λήψη και παρακολούθηση της προόδου κατασκευής για νομική και τεχνική τεκμηρίωση

Οθόνη αφής
Χειρισμός όλων των λειτουργιών και παραμέτρων του σαρωτή μέσω της ενσωματωμένης οθόνης αφής για απαράμιλλη ευκολία στη χρήση και τον έλεγχο.
Αυτόνομη λειτουργία
Εργονομικός σχεδιασμός για εντελώς αυτόνομη λειτουργία και πλήρη έλεγχο χωρίς εξωτερικές συσκευές ή καλώδια.
Μικρός και συμπαγής
Με διαστάσεις μόνο 230x183x103mm και βάρος μόλις 4.2kg, οι FOCUS S series 70-150-350 είναι οι μικρότεροι τρισδιάστατοι σαρωτές που κατασκευάστηκαν ποτέ.
Ενσωματωμένη έγχρωμη κάμερα HDHighDynamicRange (HDR) 2x/3x/5xphotorecording
Φωτορεαλιστικές τρισδιάστατες σαρώσεις, μέσω της ενσωματωμένης έγχρωμης πανοραμικής κάμερας ανάλυσης 165MPixels με μείωση θορύβου έως και 50%.
Ταχύτητα, ακρίβεια και εμβέλεια σάρωσης
Ιδανικός για ταχύτατες σαρώσεις εξωτερικών χώρων με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου σε μεγάλες αποστάσεις χάρη στην εμβέλεια έως 70 - 150 - 350 m, ταχύτητα έως 976.000 σημ./sec και ακρίβεια ±1mm.
Μπαταρία υψηλών επιδόσεων
Ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου για έως 4.5 ώρες λειτουργίας με δυνατότητα φόρτισης κατά τη λειτουργία

Διαχείριση δεδομένων

Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μια αποσπώμενη κάρτα SD για την εύκολη και ασφαλή μεταφορά τους σε Η/Υ. Δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας FAROSceneκαι άμεση δημοσίευση εικόνων στο διαδίκτυο μέσω της λειτουργίας FARO SCENE Web Share.

Αισθητήρες
GNSS: GPS+GLONASS
Δυνατότητα εντοπισμού θέσης του σαρωτή και ένωση των νεφών χάρη στον ενσωματωμένο GNSS δέκτη
Πυξίδα
Το FARO FOCUS S 70 - 150 -350 διαθέτει ηλεκτρονική πυξίδα. Προσθέτοντας δεδομένα προσανατολισμού σε κάθε σάρωση εξασφαλίζεται η επιτυχής αυτόματη ένωση των σαρώσεων.
WLAN (WiFi)
Ο τηλεχειρισμός του σαρωτή μέσω WLAN σας επιτρέπει να ξεκινήσετε, να σταματήσει, να δείτε ή να κατεβάσετε σαρώσεις από απόσταση.
Διπλός αντισταθμιστής
Προσθέτοντας την οριζοντίωση στο επίπεδο πληροφοριών που παρέχει ο σαρωτής, ελαχιστοποιείτε το πλήθος των στόχων που θα τοποθετήσετε για τη μετέπειτα ένωση των νεφών.
Αισθητήρας ύψους (αλτίμετρο)
Κάθε σάρωση περιλαμβάνει πλέον και πληροφορίες ύψους. Αυτό είναι χρήσιμο για τη σάρωση διαφορετικών επιπέδων σε ένα κτίριο τα οποία στη συνέχεια μπορούν να διαφοροποιηθούν μέσω του ύψους.

FAROSCENE

Το λογισμικό FAROScene είναι ειδικά σχεδιασμένο για το Laser Scanner της FARO. Επεξεργάζεται και διαχειρίζεται τα δεδομένα της σάρωσης εύκολα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένες διαδικασίες αναγνώρισης αντικειμένων, ευθυγράμμισης και γεωαναφοράς των σαρώσεων. Επιπλέον, μπορεί να χρωματίσει τα νέφη των σημείων με πραγματικό χρώμα RGB,το οποίο καταγράφεται μέσω της φωτογραφικής μηχανής του FOCUS. Το λογισμικό είναι εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη και παράγει υψηλής ποιότητας δεδομένα σε ελάχιστο χρόνο. Το μόνο που απομένει είναι να ελέγξετε τα αποτελέσματα στο τέλος.
Μόλις το Scene επεξεργαστεί τα δεδομένα της σάρωσης, μπορείτε αμέσως να αρχίσετε την αξιολόγηση και την περαιτέρω ανάλυση. Έχετε στη διάθεσή σας πλήθος λειτουργιών, από απλές μετρήσεις σε 3D προβολή, μέχρι τη μοντελοποίηση και την εξαγωγή δεδομένων σε διάφορα formats (pointcloud και CAD).
Oι σαρώσεις μπορούν πλέον να δημοσιευθούν μέσω ενός webserver με το πάτημα ενός πλήκτρου. Η νέα δυνατότητα Web-Share επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση των σαρώσεων μέσω internet για την  παρουσίαση, προβολή και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων σε τρίτους.

   
 

 

Ζητείστε περισσότερες πληροφορίες:

information