eBee RTK
mainProductImage

eBee RTK

Η τοπογραφία και χαρτογράφηση σε νέο επίπεδο. Με το eBee RTK, οι εναέριες λήψεις σας θα γίνονται πια με υψηλή ακρίβεια, εφάμιλλη δεκτών GNSS πολλών συχνοτήτων. Συλλογή φωτογραφιών, παραγωγή ορθοφωτοχαρτών και νέφους σημείων με ακρίβεια που φτάνει τα 3cm χωρίς την ανάγκη σημείων GCP. Αυξήστε την παραγωγικότητά σας και περάστε σε ένα νέο τρόπο εργασίας στο πεδίο...

Περιγραφή

Η τοπογραφία και χαρτογράφηση σε νέο επίπεδο. Με το eBee RTK, οι εναέριες λήψεις σας θα γίνονται πια με υψηλή ακρίβεια, εφάμιλλη δεκτών GNSS πολλών συχνοτήτων. Συλλογή φωτογραφιών, παραγωγή ορθοφωτοχαρτών και νέφους σημείων με ακρίβεια που φτάνει τα 3cm χωρίς την ανάγκη σημείων GCP. Αυξήστε την παραγωγικότητά σας και περάστε σε ένα νέο τρόπο εργασίας στο πεδίο...  


 

Φανταστείτε να παράγετε δεδομένα ακρίβειας μέχρι 3cm χωρίς μετρήσεις πεδίου (GCP) !!!

To eBee RTK αποτελεί μια πλήρως αυτόνομη πτητική μηχανή που φέρει δέκτη GNSS L1/L2 παράγοντας δεδομένα υψηλής ακρίβειας. Ο ενσωματωμένος δέκτης GNSS λαμβάνει διορώσεις RTK ή Post Processing από όλους τους γνωστούς κατασκευαστές. Ο φωτογραφικός αισθητήρας ανάλυσης 16Mpixel μπορεί να συλλέξει δεδομένα με αναλύσεις έως 1.5cm/pixel.


 

Εξαιρετικά ανθετικό και ελαφρύ. Φανταστείτε έναν εξοπλισμό 2+ κιλών να πέφτει από λάθος χειρισμό ή αστοχία!!!

 

Όχι στον δικό μας κόσμο…. To eBee RTK κατασκευάζεται από ανθεκτικό αφρώδες υλικό EPP που απορροφά τους κραδασμούς ενώ παράλληλα κρατά το βάρος χαμηλά – πλήρες φορτίο 0.7 κιλά. Το eBee RTK είναι μακράν το ελαφρύτερο αερομοντέλο της αγοράς, κατάλληλο για εφαρμογές χαρτογραφήσεων. Το υλικό κατασκευής σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, εγγυώνται αναρίθμητες πτήσεις (και προσγειώσεις) χωρίς ανάγκη καμίας συντήρησης. Το χαμηλό του βάρος το καθιστά εξαιρετικά ασφαλές για ανθρώπους και αντικείμενα στο έδαφος.

 

Δεν υπάρχει τακτική συντήρηση (service book). Επιπλέον, μια σειρά βασικών ελέγχων μπορούν να γίνουν από τον χρήστη χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένων εργαλείων ή ιδιαίτερης εκπαίδευσης.


 

Μέγιστη σταθερότητα και αυτονομία. Φανταστείτε να προσπαθούν να σας πείσουν ότι λόγω του χαμηλού βάρους θα παρασύρεται από τον αέρα…

Το αεροδυναμικό προφίλ του eBee RTK παρέχει σταθερή πτήση μέγιστης διάρκειας 50 λεπτών με μια μπαταρία, αναπτύσσοντας ταχύτητες μεταξύ 36km/h και 57km/h. Επιπλέον, αντέχει σε ανέμους ταχύτητας μέχρι 45km/h.

 

Φανταστείτε κατά την προσγείωση να απαιτείται καθαρός χώρος αντίστοιχος με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου…

Η σχεδίαση του eBee RTK το καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτο. Η γωνιά προσέγγισης στο έδαφος είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τα ανταγωνιστικά αερομοντέλα (20ο έναντι 5ο). Έτσι ο απαιτούμενος καθαρός χώρος για προσγείωση μειώνεται έως 4 φορές.

Ο αισθητήρας απόστασης εδάφους παρακολουθεί συνεχώς την κάθετη απόσταση του αερομοντέλου από το έδαφος δίνοντας εντολές για σχετικές διορθώσεις και αποφυγή εμποδίων.

Λίγο πριν αγγίξει το έδαφος, ο κινητήρας περιστρέφει την έλικα ανάποδα με σκοπό να μειώσει ταχύτητα.

Τέλος, αγγίζει το έδαφος με ταχύτητα περίπου 9km/h. Όλα τα παραπάνω δίνουν μια ακρίβεια 5m στο σημείο προσγείωσης.


 

Φανταστείτε φωτογραφίες με προοπτική…

Η μοναδική πατενταρισμένη τεχνική που συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία, έξυπνους αλγόριθμους και την εξαιρετική σχεδίαση του eBee RTKεπιτρέπει την λήψη πλάγιων φωτογραφιών με γωνία εως και 50ο. Ορισμένα πράγματα φαίνονται απλά στη σύλληψη… 

Είτε είστε αρχιτέκτονας, είτε απλά θέλετε να βγάλετε μια πλάγια φωτογραφία, το eBee RTKεκτελεί μια σειρά ακροβατικών ελιγμών με αποτέλεσμα την πλάγια φωτογράφηση ενός αντικειμένου. Η λήψη μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές θέλετε με offset, π.χ 20ο και το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι ένα 3D μοντέλο του αντικειμένου, με ακρίβεια εφάμιλλη ενός laser scanner.


 

Αρθρωτή κατασκευή. Φανταστείτε σε περίπτωση σπασμένου φτερού να χρειάζεται να στείλετε το αερομοντέλο σας στον κατασκευαστή για επισκευή…

Ορισμένα πράγματα φαίνονται απλά στη σύλληψη αλλά κρύβουν μεγάλη σοφία. Η σχεδίαση του eBee RTK είναι ιδιαίτερα έξυπνη. Οι αποσπώμενες πτέρυγες εξασφαλίζουν τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Μικρός όγκος αποθήκευσης
 • Εύκολη αντικατάσταση σε περίπτωση ατυχήματος
 • Σε περίπτωση σύγκρουσης απασφαλίζουν, απορροφώντας ενέργεια της πρόσκρουσης και προστατεύοντας έτσι το κυρίως σώμα του αερομοντέλου που εμπεριέχει όλους τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες και τον αυτόματο πιλότο.

 

Εύκολο και ελαφρύ στη μεταφορά. Φανταστείτε για τις ανάγκες μιας πτήσης να πρέπει να κουβαλήσουν 2 άτομα τον εξοπλισμό σε ανώμαλο έδαφος…

To eBee RTK συσκευάζεται σε μια εξαιρετικά συμπαγή σε διαστάσεις θήκη (55 x 25 x45cm) με συνολικό βάρος μικρότερο των 8 κιλών. Μεταφέρεται εύκολα και άνετα ακόμη και αεροπορικώς ως χειραποσκευή, σύμφωνα με τον αντίστοιχο κανονισμό της IATA.


 

Φανταστείτε να χρειάζονται 15-20 λεπτά προετοιμασίας για την απογείωση στήνοντας καταπέλτες ή άλλα βοηθητικά μέσα για την απογείωση…

Με σύμμαχο το χαμηλό βάρος και τον ισχυρό κινητήρα, τo eBee RTK απογειώνεται από τα χέρια σας χωρίς κανένα πρόσθετο βοήθημα. Συνδέστε την μπαταρία, τις πτέρυγες και σε 2 λεπτά είναι στον αέρα. Απλά και γρήγορα.

Σε περίπτωση εκατέρωθεν εμποδίων, σχεδιάστε ένα νοητό διάδρομο απογείωσης και δηλώστε το ύψος των εμποδίων ώστε να κινηθεί κατά μήκος του διαδρόμου και εφόσον περάσει το ύψος των εμποδίων τότε να κινηθεί προς εκτέλεση του σχεδίου πτήσης (γραμμική απογείωση).


 

Φανταστείτε να πετούσατε ένα «μαύρο κουτί» χωρίς τη δυνατότητα οποιουδήποτε ελέγχου…

Το λογισμικό σχεδιασμού πτήσεων eMotion παρέχει μια αμφίδρομη επικοινωνία με το αερομοντέλο σε μια ακτίνα 3km παρέχοντας δυνατότητες όπως:

 • Παρακολούθηση της πτήσης σε πραγματικό χρόνο
 • Πλήρη έλεγχο του αερομοντέλου κατά την πτήση
 • Πλήρη διαχείριση χαρτών
 • Περιβάλλον προσομοίωσης για εκπαίδευση στο γραφείο
 • Χρήση μοντέλου εφάφους για τη σχεδίαση πτήσης
 • Off-Line/On-Line/Custom χάρτες
 • Χειρισμός μέχρι 15 eBee RTK ταυτόχρονα με έξυπνη διαχείριση προς αποφυγή σύγκρουσης

Το eMotion2 προσφέρεται δωρεάν με το eBee RTK με δυνατότητα εγκατάστασης σε όσους υπολογιστές επιθυμείτε. Συμβατό με Windows XP ή νεώτερο καθώς και με AppleOS.


 

Ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Φανταστείτε να πετούσατε ένα αερομοντέλο με τηλεχειρισμό…

Το eBee RTK ενσωματώνει ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Μια σειρά από αισθητήρες όπως GPS, γυροσκόπια, αλτίμετρο, αισθητήριο pitot, ραντάρ εδάφους κλπ. παρέχουν μια πλήρως αυτόνομη λειτουργία καθώς και πλήρη διαχείριση του συστήματος κατά την πτήση, βελτιστοποιώντας κάθε παράμετρο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τα πιθανά εμπόδια και το σχέδιο πτήσης.

Επιπλέον, και εφόσον επιθυμεί ο χρήστης, μπορεί να τηλεχειριστεί το αερομοντέλο με ή χωρίς υποβοήθηση από τα ηλεκτρονικά του συστήματος.


 

Φανταστείτε να «χάνατε» το αερομοντέλο σας από αστοχία υλικού….

Προφανώς δεν μπορεί κανείς να μηδενίσει αυτή την πιθανότητα. Για όλες τις υπόλοιπες πιθανότητες οι δικλείδες ασφαλείας του eBee RTK προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια και προστασία εκτελώντας, σε περίπτωση αστοχίας, μια σειρά από ενέργειες με σκοπό την ασφαλή επιστροφή του αερομοντέλου στο έδαφος. Ενδεικτικά αναφέρονται:

 • Διαρκής έλεγχος ταχύτητας και διεύθυνσης ανέμου.
 • Διαρκής έλεγχος της κατάστασης των ηλεκτρονικών.
 • Διαρκής έλεγχος της μπαταρίας.
 • Διαρκής έλεγχος του ύψους πάνω από το έδαφος με σκοπό την αποφυγή εμποδίωνκ.α.

 

Φαναστείτε να σας αφήναμε «μόνους» με ένα τεράστιο όγκο ανεπεξέργαστων δεδομένων…

Το eBee RTK προσφέρεται με το πλέον καταξιωμένο λογισμικό φωτογραμμετρικής ανάλυσης των δεδομένων από την Pix4D. Το Postflight Terra 3D παράγει ορθοφωτοχάρτες και μοντέλα εδάφους με ακρίβειες μέχρι 5cm. Παρέχει εργαλεία ανάλυσης πολυφασματικών εικόνων και παραγωγής δεικτών όπως ο NDVI και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει τα δικά  του μοντέλα φασματικής ανάλυσης.


 
Διορθώσεις με 3 τρόπους:
 1. RTK μέσω DirectIP/NTRIP (laptop ή tablet με πρόσβαση στο Internet και σύνδεσησε DirectIP/NTRIP. Οι διορθώσεις μέσω του eMotion και της ραδιοζεύξης μεταφέρονται στο eBee RTK)
 2. Μέσω Base Station το οποίο συνδέεται με καλώδιο (USB/Serial) ή Bluetooth στο Laptop/Tablet και από εκεί μέσω του eMotion και της ραδιοζεύξης πάνε στο eBeeRTK
 3. Με Post Processing

eBee και διαθέσιμο λογισμικό

Λογισμικό που συμπεριλαμβάνεται με τον εξοπλισμό:

eMotion 2 – κατάλληλο για σχεδιασμό πτήσεων και έλεγχο του συστήματος κατά την εκτέλεση των πτήσεων.

Δωρεάν με κάθε eBee RTK Postflight Terra 3D – κατάλληλο για παραγωγή ορθοφωτοχαρτών, νέφους σημείων και ανάλυση πολυφασματικών εικόνων. Δωρεάν με κάθε eBee RTK


 
 

eBee RTK τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Άνοιγμα φτερών 96cm
 • Βάρος λιγότερο από 0.7kg (πλήρες φορτίο)
 • Δέκτης GNSS L1/L2 (GPS, GLONASS, ZQSS, SBAS), 220 channels
 • 16Mpixel RGB κάμερα
 • Μπαταρία τύπου Li-Poly
 • Ταχύτητα πτήσης 36-57Km/h
 • Αντοχή σε άνεμο μέχρι 45Kh/h
 • Ραδιοζεύξη μέγιστης εμβέλειας 3Km
 • Μέγιστη επιφάνεια ανά πτήση 10Km2
 • Ανάλυση εικόνας μεταξύ 3 και 30cm/pixel
 • Γραμμική προσγείωση
 

Περιεχόμενα Συσκευασίας:

 • Πλήρες σύστημα eBee RTK
 • Ζεύγος αφαιρούμενων φτερών
 • 16Mpixel IXUS/ELPH RGB φωτογραφική μηχανή 
 • (περ. 16Gb SD κάρτα, μπαταρία, φορτιστής, καλώδιο USB)
 • 2.4GHz USB ραδιοζεύξη
 • Δύο μπαταρίες Li-Poly & φορτιστής
 • Επιπλέον έλικα
 • Βαλίτσα μεταφοράς με ειδικά διαμορφωμένες θήκες
 • Τηλεχειρισμός
 • Εγχειρίδιο χρήσης
 • Άδειες Χρήσης των λογισμικών
 

Γραμμική Προσγείωση

Πλήρως αυτόνομη διαδικασία γραμμικής προσγείωσης με μεγάλη γωνία καθόδου (20ο) εντός τομέα που επιλέγει ο χρήστης με σκοπό την αποφυγή εμποδίων. Η διαδικασία έχει ως εξής:

 

 

 1. Προσέγγιση του σημείου προσγείωσης
 2. Καθοδική πορεία μέχρι το ύψος των 75 μέτρων
 3. Μέτρηση ταχύτητας και διεύθυνσης ανέμου πάνω από το σημείο προσγείωσης
 4. Υπολογισμός νέου σημείου και πτήση προς αυτό
 5. Κάθοδος με ελεγχόμενη γωνία και ταχύτητα
 6. Έναρξη οριζοντίωσης σε ύψος 20m
 7. Μείωση ταχύτητας με αναστροφή του ηλεκτροκινητήρα στα 3m ύψος
 8. Πλανάρισμα μέχρι το έδαφος

 

 

Αισθητήρας εδάφους

 

Ο αισθητήρας εδάφους του eBee RTK αποτελείται από έναν υψηλής ταχύτητας οπτικό αισθητήρα και φακό που μπορεί να μετρήσει την απόσταση από το έδαφος με μεγάλη ακρίβεια.

Η χρήση του είναι κατά την προσγείωση για την αποφυγή εμποδίων, αλλά και την ομαλότερη προσεδάφιση, ενώ κατά την πτήση αν αναγνωρίσει εμπόδιο σε ύψος 40m κάτω από το αερομοντέλο με τάση σύγκλισης, ενεργοποιεί ελιγμό αποφυγής.

 

 

 

Ζητείστε περισσότερες πληροφορίες:

information