20.11.2017

Οι εταιρείες GEOSENSE και ΙΝΑ ΑΕ έδωσαν το παρόν στο Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  - 1ο Αthens Innovation Festival - που διοργανώνόθηκε από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 – 22 Νοεμβρίου 2017.

Στις 20 – 22 Νοεμβρίου συναντήθηκαν στο Ζάππειο όλοι εκείνοι οι φορείς που μπορούν να συμβάλουν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται η Ελλάδα. Νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, φορείς της κεντρικής διοίκησης, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις έδωσαν ραντεβού στο πρώτο Athens Innovation Festival, μια γιορτή για το οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

To φεστιβάλ που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τους Industry Disruptors – Game Changers και τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Διήρκησε τρεις ημέρες, αφιερωμένες στην καινοτομία, στην τεχνολογία και στην επιχειρηματική δημιουργία με πολλές ευκαιρίες για πληροφόρηση, εκπαίδευση, δικτύωση, συνέργεια και συνεργασία.

Στο πρώτο Athens Innovation Festival, εκτός από discussion panels με τη συμμετοχή ερευνητών, ακαδημαϊκών, επενδυτών και εκπροσώπων επιχειρήσεων, έλαβαν χώρα πολλά διαδραστικά workshops, παρουσιάσεις και συζητήσεις με όλες τις τάσεις που διαμορφώνουν τη καινοτομία στη χώρα μας.

Η GeoSense, εκτός από το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για τις εφαρμογές των drones στην επιχεριηαμτικότητα, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου του ΕΒΕΑ αξιότιμου κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα πλεονεκτήματατης σύγχρονης τεχνολογίας των drones.και το workshop

Στα Πλαίσια του του Φεστιβάλ, τη Δευτέρα 20/11/2017 και ώρα 15:00, συνδιοργανώθηκε από τις εταιρείες μας workshop με θέμα "Drones, Σύγχρονες πρακτικές, ψηφιακός μετασχηματισμός", το οποίο συγκέντρωσε μεγάλη προσέλευση κοινού.

Συμμετείχαν:

- Ο Πρόεδρος ΤΕΕ, κος. Στασινός Γεώργιος

- Πολιτική Προστασία, κα. Καραμάνου Ασπασία

- Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αντιστράτηγος Βασιλειάδης Ιωάννης

- Ενεργειακός Τομέας, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ., Αναπληρωτής Καθηγητής Κύρος Υάκινθος

- Υποτομεάρχης Τοπογραφήσεων Κλάδου Ορυχείου Πεδίου Καρδιας ΔΕΗ ΑΕ, κος. Μιχαηλίδης Δημήτρης

- PIONEER HI-BRED HELLAS AE, κα. Λεγάκη Χριστίνα, κος. Ηλιόπουλος Δημήτρης

Οι προσκεκλημένοι μας, τοποθετήθηκαν μέσα από τη δική τους οπτική γωνία στη συμβολή των drones στις εργασίες τους ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης καθώς και διασύνδεσης της έρευνας με την αγορά.

Η GeoSense δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από μια τέτοια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στην καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματική δημιουργία με πολλές ευκαιρίες για πληροφόρηση, εκπαίδευση, δικτύωση, συνέργεια και συνεργασία. 

Περισσοτερες πληροφορίες για το Φεστιβαλ: http://www.athensinnovation.gr/

 

* για επιστροφή στην ενότητα "Νέα - Ανακοινώσεις" πατήστε εδώ