31.11.2016

Αρθογραφία στην ηλεκτρονική εφημερίδα Agrobusiness.gr: Tα "drones" δουλεύουν για τους αγρότες.

Οι κ.κ. Βασίλης Πολύχρονος και Δημήτρης Ράμναλης, εξηγούν στο agro-business.gr πώς ένα drone προσαρμοσμένο στην υποστήριξη μιας αγροτικής εκμετάλλευσης αποτελεί την προέκταση των ματιών κάθε παραγωγού και συμβάλλει καταλυτικά στη βελτιστοποίηση της καλλιεργητικής δραστηριότητας και την εξοικονόμηση χρημάτων.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτης Μαυραγάνης για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το άρθρο του.

"Αποτελούν «προέκταση» των ματιών του παραγωγού, καθώς βοηθούν τους αγρότες να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους από τη… στρατόσφαιρα. Ελέγχουν τεράστιες γεωργικές εκτάσεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και ανιχνεύουν ασθένειες σε φυτά και δέντρα, αποτυπώνοντας με ακρίβεια στον χάρτη «ανωμαλίες» πολύ πριν από την πολυπόθητη ώρα της συγκομιδής. Ο λόγος για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γνωστά με τον αγγλικό όρο «drones», τα οποία αξιοποιούν ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αγρότες ως χρήσιμα εργαλεία, προκειμένου όχι μόνο να αυξήσουν την παραγωγή τους, αλλά και να βελτιώσουν την ποιότητα των καλλιεργούμενων προϊόντων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με επιστήμονες που ειδικεύονται σε αυτή την τεχνολογία, η ενσωμάτωση των drones ως μεθόδου βελτιστοποίησης της καλλιεργητικής δραστηριότητας προσφέρει και εξοικονόμηση χρημάτων. Μέσα από τα δεδομένα, δηλαδή, που συγκεντρώνουν οι χρήστες, μπορούν να επιτύχουν την ορθολογικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το υψηλό κόστος των εισροών σε μια αγροτική παραγωγή, όπως είναι τα καύσιμα, τα λιπάσματα, τα είδη φυτοπροστασίας και ο μηχανολογικός εξοπλισμός".

- Για να δείτε το πλήρες κείμενο πατήστε εδώ

* για επιστροφή στην ενότητα "Νέα - Ανακοινώσεις" πατήστε εδώ