31.03.2017

H GeoSense είχε την ιδιαίτερη τιμή να είναι χορηγός & εκθέτης στην 1η ημερίδα Geomapplica, με θέμα «Εφαρμογές Drones & UAV στον Ελλαδικό χώρο», την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μπίλλη,

Η ημερίδα αποτέλεσε την πρώτη και εναρκτήρια εκδήλωση που συνδέει την ακαδημαϊκή έρευνα με την πραγματικότητα των εφαρμογών στον Ελληνικό χώρο μιας τεχνολογίας αιχμής που την τελευταία δεκαετία εξελίσσεται συνεχώς, τα drones! Η ημερίδα συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από  ακαδημαϊκούς και ερευνητές έως ιδιώτες που δραστηριοποιούνται σε εφαρμογές και έρευνα πεδίου και έμπειρους χρήστες drones.

Στην εν λόγω ημερίδα, η GeoSense, μοναδικό στην Ελλάδα πιστοποιημένο από την Ελβετική εταιρία Pix4D εκπαιδευτικό κέντρο και μόλις 1 στα 5 παγκοσμίως, πραγματοποιήσε παρουσίαση με θέμα: "Αρχαιολογία και σύγχρονη φωτογραμμετρία. Pix4D, Drones & Selfie sticks στο παλάτι του Φίλιππου Β'", κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Βασίλης Πολύχρονος, CTO της GeoSense, μίλησε αναλυτικά για:

- 3D μοντελοποίηση αρχαιοτήτων με χρήση σύγχρονων φωτογραμμετρικών μεθόδων
- Συνδυασμό επίγειων και εναέριων λήψεων
- Εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια 3D μοντέλων
- Ταχύτητα συλλογής δεδομένων
- Yυψηλή ποιότητα παραγόμενων υφών

Παράλληλα, η GeoSense βρισκόταν στο χώρο της ημερίδας σε ειδικό περίπτερο, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ειδικούς στην σύγχρονη φωτογραμμετρία και να έρθουν σε επαφή από κοντά με τεχνολογίες αιχμής όπως τα drones & UAV.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Geomapplica, ενώ συνδιοργανωτές ήταν:

- το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Α.Π.Θ
- το Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ, Τομέας Φυσικής και Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας
- το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών : Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφοτικής Τε, Κατεύθυνση Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ. και του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Α.Π.Θ.

 

* για επιστροφή στην ενότητα "Νέα - Ανακοινώσεις" πατήστε εδώ